Унивезитет Cattolica del Sacro Cuore – Стипендије за мастер студије

Од октобра 2014. отворен је конкурс за пријаву за стипендије за једногодишње специјалистичке и двогодишње мастер програме.


1. Једногодишњи специјалистички мастер програми на енглеском језику
 
Специјалистичке мастер програме могу уписати студенти након завршених трогодишњих или четворогодишњих основних академских студија или диплому Master of Science (MSc). Специјалистички програми имају за циљ да студентима и професионалцима пруже стручна знања и омогуће развијање посебних вештина из изабране области. 
 
За једногодишње специјалистичке мастер програме на енглеском језику Univerzitet Cattolica најбољим студентима додељује парцијалне и пуне стипендије које покривају од 25% до 100% трошкова школарине.
 
Програми почињу у септембру 2015. и јануару 2016. године.
 
Рокови за пријаву за програме који почињу у септембру 2015. (Master in Luxury Goods Management, Master in International Business, Master in Corporate and Brand Communication, Master in International Marketing Management) су: 01. фебруар 2015. и 15. април 2015. године.
 
Рокови за пријаву за програме који почињу у  јануару 2016. (Master of International Relations, Master of International Cooperation and Development, Master in Middle Eastern Studies, Master in Global Business & Sustainability, Master in Economics and Finance) су: 30. јун, 15. септембар и 1. новембар 2015. године.
  
2. Двогодишњи мастер програми на енглеском језику
 
Master of science програми трају две године и могуће их је уписати након завршених трогодишњих основних академских студија. 
 
За двогодишње мастер програме на енглеском језику Univerzitet Cattolica свим студентима из Србије, Црне Горе и БиХ обезбеђује парцијалне стипендије које покривају око 50 % школарине. Уместо пуног износа од 8.500 евра, са стипендијом школарина износи 4.500 евра по години студија. За најбоље студенте из Србије, поред парцијалне стипендије, обезбеђен је и бесплатан смештај током две године студија.
 
Сви двогодишњи програми почињу у септембру 2015. године.
 
Рокови за пријаву су 1. фебруар, 15. март и 15. април 2015. године.
 
Мастер програми на енглеском језику:
  • Banking and Finance - Milan campus
  • Economics - Milan campus
  • Management - Milan campus
  • Agricultural and Food Economics - Piacenza-Cremona campus
  • International Management - Piacenza-Cremona campus

Ивана Николић је представник Универзитета Cattolica del Sacro Cuore за Србију. За додатне информације на српском, о стипендијама и школаринама, као и за асистенцију приликом конкурисања, пишите на unicatt.rs@gmail.com. 

Извор: najstudent