Драги студенти и дипломци,

Период студирања је свакако једно ново и посебно раздобље у вашем животу и треба га искористити на најбољи могући начин. Да бисте били обавештени о томе које вам се све могућности пружају током студија Универзитет је основао Центар за развој каријере и саветовање студената 2007. године, као саставни део Универзитета у Крагујевцу, са идејом да постане главни центар за информисање и помоћ студенатима крагујевачког Универзитета.

Главна улога Центра је да вам пружи подршку и све информације које су вама као студентима и дипломцима потребне и да, кроз своје активности, повеже академску и пословну заједницу. Да би постигао тај циљ, Центар, организује и реализује бројне манифестације како бисте се информисали о могућностима за даље професионално усавршавање (постдипломске студије, програми стипендирања, студијски и стручни боравци, праксе и стручна усавршавања), као што су презентације фондација и институција које организују различите програме стручног усавршавања, Сајмови стипендија и сл. Центар такође организује различите семинаре, радионице, курсеве и предавања, како би студентима и младим дипломцима помогао у развијању практичних вештина и знања која су им потребна за први корак ка каријери. Како је значај поседовања практичних знања и вештина још током студија све већи, Центар се труди да, кроз успостављање сарадње са локалним компанијама, својим студентима омогући програме пракси и стручног усавршавања. 

Зато погледајте услуге које Центар пружа студентима и дипломцима:

 • информисање о могућностима даљег образовања, усавршавања у иностранству,
 • све о стипендијама, наградним конкурсима, студентским наградама и путовањима;
 • информисање о занимањима и професијама, послодавцима и актуелним слободним радним местима;
 • индивидуелно саветовање приликом доношења одлука релевантних за развој каријере;
 • помоћ приликом пријављивања за различите програме (од стипендије за летњу школу до научне конференције)
 • радионице на тему писања ЦВ-a, припреме мотивационог или пропратног писма за посао/стипендију,
 • припрема за први сусрет са послодавцем, симулација интервјуа,
 • радионице за активно тражење посла
 • радионица за развој вештина јавног презентовања;
 • бесплатни курсеви страних језика (енглески и немачки)- како бисте били што конкурентнији на тржишту рада;
 • савети из прве руке: сусрет послодаваца и студената, разговор и представљање фирме/компаније, како би помогли студентима да боље разумеју свет пословања и културу пословања различитих компанија и да савладају вештине неопходне за организовање и успешно вођење сопствене каријере.

Центар такође припрема једном месечно билтен са свим новостима и информацијама, релевантним за ваше усавршавање.Уколико желите да примате билтен на вашу електронску пошту:

можете нам послати Е-мејл на: razvojkarijere@kg.ac.rs

можете нас контактирати путем телефона на: 034/ 300-425

можете нас пронаћи и на Facebook-u

и тим путем изразити жељу да постанете корисници услуга Центра.

Важно је напоменути да су све услуге Центра бесплатне, за све студенте и дипломце Универзитета у Крагујевцу.