Технолошке стипендије Универзитета у Клагенфурту

Универзитет у Клагенфурту расписао је позив за пријаву за технолошке стипендије за студенте који ће почети мастер студије на овом универзитету у зимском семестру 2022/23. године.

Позив је намењен високо квалификованим кандидатима у области математике, студије игара, компјутерских наука и пословних информационих система, електротехнике и информационог инжењерства.

За програм могу аплицирати кандидати који:
  • желе да похађају један од следећих мастер програма на Универзитету у Клагенфурту: мастер студије математике, мастер студије игара и инжењерства, мастер студије информатике, мастер студије информационог менаџмента, мастер студије информационо-комуникационог инжењерства – аутономни системи и роботика, мреже и комуникације и пословно инжењерство;
  • су завршили основне студије које их квалификују за горенаведене мастер програме;
  • поседују веома добро познавање енглеског језика (Б2 или Ц1 ниво, у зависности од услова програма).

Рок за пријаву: 13. март 2022. године

Стипендије додељују OeAD агенција за образовање и интернационализацију и Универзитет у Клагенфурту у сарадњи са спонзорима. 

Стипендија је обезбеђена као вид подршке студентима на 1. години студија – месечна стипендија у максималном трајању од 12 месеци у износу од 650 евра и паушала путних трошкова у износу од 25 до 600 евра. Стипендисти ће бити изузети од плаћања школарине до 5 семестара и биће им обезбеђена приликом проналаска смештаја и аплицирања за здравствено осигурање у Аустрији.

Више информација о програму можете наћи овде.