Стипендије за студенте докторских студија

Фулбрајт програм за гостујућe истраживачe за академску 2023/24. годину

Амбасада Сједињених Америчких Држава у Србији расписала је конкурс за Фулбрајт гостујућe истраживачe – студенте докторских студија – за академску 2023/24. годину. 

Oвај програм омогућава младим стручњацима из Србије који су већ уписани на докторске студије на универзитету у Србији да на универзитету у Америци спроводе истраживање у вези са докторском дисертацијом.

Трајање стипендије је од 6 до 9 месеци, а за програм могу аплицирати студенти следећих области: пољопривреда, америчка историја, америчка књижевност, америчке студије, антропологија, археологија, биолошке науке, хемија, комуникације, рачунарство, економија, образовање, инжењеринг, науке о животној средини, географија, геологија, информационе науке, новинарство/медијске студије, право, библиотекарство, лингвистика, математика, филозофија, физика, политичке науке, психологија, социјални рад, социологија и настава енглеског као страног језика/примењена лингвистика.

Ове престижне стипендије покривају трошкове школарине на универзитету у Америци, месечну новчану накнаду, трошкове здравственог осигурања и трошкове авио-превоза.

Рок за пријаву: 11. април 2022. године
 
Више информација можете наћи овде.

За сва додатна питања можете се обратити Амбасади Сједињених Америчких Држава у Београду путем имејла BelgradeFulbright@state.gov.