Стипендије за основне и мастер студије у Венецији 2020.

 

Основан 1868. године као прва пословна школа у Италији, Универзитет Ca’ Foscari из Венеције обухвата широки спектар основних и мастер студија, као и бројне постдипломске програме. Универзитет Ca’ Foscari се налази међу најбоље рангираних 200 универзитета на свету. На располагању је 100 стипендија које покривају трошкове школарине и 90 стипендија у износу од 5.000 €. Стипендије се додељују на основу успеха у досадашњем школовању као и на основу финансијских могућности. Настава се одвија на енглеском и италијанском језику у зависности од одабраног програма.

Годишња школарина на Универзитету је изузетно ниска. Министарство образовања Италије покрива чак 70% цене студија. Трошкови школарине за основне студије износе 1.200 € по години, а за мастер студије 1.200 €.
 
Универзитет школује преко 23.000 студената у оквиру следећих области: економија и менаџмент, језици (рангиран у првих 150 универзитета у овој области), друштвене и хуманистичке науке, наука и технологија, студије културе, интернационалне студије, јавно управљање, заштита и управљање културним добрима. Студенти имају могућност да студије употпуне интернационалним искуством на некој од преко 600 реномираних академских институција са којима Универзитет сарађује. Универзитет Ca’ Foscari се налази у топ 150 универзитета филологије, топ 250 универзитета за економију и топ 200 за историју.
 
Почетак студија: септембар 2020.
 
Пријављивање траје до 19. априла 2020.
 
Представник Универзитета за Србију, Црну Гору и БиХ је проф. Иван Мангов. Да бисте покренули апликацију и добили информације о условима за упис и роковима за мастер студије пишите на адресу ivan.mangov@gmail.com.
 
Листу свих основних и мастер студија можете пронаћи на следећем линку.
Више о Универзитету можете пронаћи на следећем линку.