Стипендије за мастер студије на Универзитету Ка Фоскари (Ca’Foscari) у Венецији

Основан 1868. године као прва пословна школа у Италији, венецијански Универзитет Ка Фоскари обухвата широки спектар основних и мастер студија, као и бројне постдипломске програме.

Универзитет школује преко 23.000 студената у оквиру следећих области: економија и менаџмент, језици (рангиран у првих 150 универзитета у овој области), друштвене и хуманистичке науке, наука и технологија, студије културе, интернационалне студије, јавно управљање, заштита и управљање културним добрима.

Ка Фоскари се налази у топ 150 универзитета филологије, топ 250 универзитета за економију и топ 200 за историју. Такође, спада у топ 10 универзитета у Европи и  најуспешнији је универзитет по броју освојених Marie Curie Research Fellowships, награда које додељује Европска комисија.
 
Иако Универзитет има изузетно висок интернационални рејтинг  школарина је изузетно ниска; министарство образовања Италије покрива чак 70% цене студија.
 
Школарина за основне и мастер студије износи  1200€ по години.
 
Доступно је 100 стипендија које покривају трошкове школарине и 90 стипендија у износу од 5.000€. Студенти могу аплицирати за обе категорије стипендија и истовремено користити обе. Поменуте стипендије се додељују на основу успеха у досадашњем школовању, а доступне су такође и стипендије регионалне владе, које се додељују на основу финансијских могућности.
 
Настава се одвија на енглеском или италијанском језику у зависности од одабраног програма.  
 
Почетак студија: септембар 2019.
 
Пријављивање: од 5. новембра 2018. до 19. априла 2019. године
 
 
Проф. Иван Мангов је представник Универзитета Ка Фоскари за Србију - за информације о Универзитету и студијским програмима, стипендијама и пријавној процедури пишите на: ivan.mangov@gmail.com