Стипендије за докторске студије на Факултету квантитативних бионаука у Минхену

Интердисциплинарни програм докторских студија обухвата: истраживачки рад, формални рад током трајања студија, развој комуникације и других преносивих вештина. Почетак програма: септембар 2015.

Трајање програма: 4 године
 
За овај програм могу аплицирати студeнти који су завршили мастер студије у области биохемије, биофизике, физике, хемије, теоријске физике, математике, статистике, (био)информатике.
 
Заинтересовани кандидати морају имати завршене мастер студије до почетка докторских студија, али не нужно и у време пријаве.
 
Кандидати приликом пријаве треба да поднесу:
  • Транскрипте диплома (гимназије, основних и мастер студија)
  • 2 писма препоруке
  • 2 кратка есеја (један у коме описује претходна истраживања и један у коме описује разлоге за студије на Факултету квантитативних бионаука и циљеве истраживања)
  • да назначе која тема за истраживање их интересује

Пријаве за овај програм морају бити поднете коришћењем онлајн пријавног система, на адреси: овде

Рок за пријаву: 05. јануар 2015. године
 
Одабрани кандидати ће ићи на интервју који ће се одржати 23-27. фебруара у Минхену. (Трошкови пута и смештаја биће покривени од стране Факултета).
 
Примљени кандидати не плаћају школарину нити било какве таксе.
 
Кандидатима примљеним на овај програм обезбеђене су стипендије у висини 1700 евра месечно, као и новчани додатак за образовне и научне активности (трошкове пута на конференције), као и за трошкове пресељења.
 
Више о програму видети овде.
 
Извор: najstudent