Стипендије Go Styria за истраживачке боравке на Универзитету у Грацу

Отворен позив за Go Styria истраживачке стипендије на Универзитету у Грацу за 2019/20. годину

Покрајина Штајерска, у сарадњи са Универзитетом у Грацу, додељује стипендије за изузетне студенте из земаља Југоисточне Европе у оквиру Go Styria програма.
 
Go Styria је програм стипендија намењен студентима мастер и докторских студија и постдокторантима заинтересованим за краткорочне истраживачке боравке у оквиру израде мастер рада и докторске тезе или спровођења постдокторског истраживања.
 
Стипендије су намењене за боравак од највише 4 месеца.
 
Одабрани кандидати ће имати прилику да спроводе истраживање на Универзитету у Грацу са циљем да по завршетку студијског боравка наставе или заврше своје студије/истраживање на матичном универзитету.
 
За програм могу аплицирати кандидати који су уписани на мастер и докторске студије и који већ раде на изради свог мастер рада или докторске дисертације, као и постдоктранти који су завршили докторске студије са изузетним резултатима пре не више од годину дана од тренутка пријаве.
 
Стипендија за студенте мастер и докторских студија покрива новчану накнаду у износу од 600 евра месечно, као и одрицање трошкова школарине, док стипендија за постдокторанте подразумева новчану накнаду у износу од 900 евра месечно.

Рок за пријаву: 03.мај 2019. (1pm CET)
 
Више информација о овом програму, начину пријаве и потребним документима можете наћи овде