Стипендије Фонда за отворено друштво

 Стипендије Civil Society Scholar Awards (CSSA) 

Београдска отворена школа у сарадњи са Фондацијом за отворено друштво
расписала је
Конкурс за доделу стипендија у оквиру Програма подршке намењеном докторантима, члановима академске заједнице и запосленима на високошколским установама (Civil Society Scholar Awards - CSSA) за школску 2019-2020. годину.
 
Програм CSSA подржава међународну академску мобилност са циљем да докторантима, члановима академске заједнице и запосленима на високошколским установама пружи подршку и омогући приступ средствима која су им потребна за даље академско-професионално усавршавање.
 
Конкурс је намењен: 
 
  • Докторантима који студирању на неком од акредитованих универзитета у Србији или иностранству;
  • Запосленима на високошколским установама у Србији, а који имају диплому мастер студија. 

Програм је намењен за спровођење краткорочних, међународних истраживачких пројеката као што су: рад на терену (прикупљање података), истраживачке посете библиотекама, архивама или универзитетима, развој курикулума, активности у области међународне истраживачке сарадње које имају за циљ издавање публикације.

Биће подржане активности које су у области друштвених наука, а посебно оне које су у вези са: правом, правдом и добром управом, одрживим развојем, економским правима и помоћи сиромашнима, јавним здрављем, социјалним радом и унапређењем заједнице, новим медијским законима и политикама, инклузивним образовањем, пост-конфликтним студијама и људским правима. 
 
Трајање пројеката: између 2 и 9 месеци. 
 
Временски рок за извођење пројеката: од 1. септембра 2019. до 31. августа 2020. године.
 
Максимални износ за финансирање: 15 000 америчких долара. 
 
Апликациони формулар можете преузети овде.
 
Рок за пријаву: 29. март 2019. године
  
Више информација о овом програму стипендија можете наћи овде.
 
Текст конкурса на сајту Фонда за отворено друштво можете погледати овде.
 
За сва додатна питања можете се обратити Београдској отвореној школи, путем мејла akademsko.savetovanje@bos.rs или телефона 011 30 65 830.