Расписан конкурс за доделу стипендија за недостајућа занимања за школску 2019/2020. годину

Министарство просвете, науке и технолошког развоја расписало је

Конкурс за доделу студентских стипендија студентима високошколских установа у Републици Србији који се образују за обављање недостајућих занимања од нарочитог значаја за школску 2019/2020. годину

Додељено ће бити 250 студентских стипендија, а право да се пријаве на Конкурс имају
  • студенти високошколских установа чији је оснивач Република Србија или аутономна покрајина, 
  • уписани први пут у текућој школској години у другу или трећу годину студија првог степена једног од доле наведених студијских програма, 
  • чије се школовање се финансира из буџета Републике Србије, 
  • који нису у радном односу, 
  • који имају држављанство Републике Србије и пребивалиште на територији Републике Србије
  • који нису губили ниједну годину током студија, уз максималну ефикасност током студирања, 
  • који су према наставном програму високошколске установе на којој студирају положили све испите из претходних година студија и постигли просечну оцену најмање 7,50 (седам и по) 

На конкурс се могу пријавити студенти друге и треће године првог степена студија, уписани на један од следећих студијских програма Универзитета у Крагујевцу:

  • Природно-математички факултет – Дипломирани математичар – професор математике, Дипломирани информатичар – професор информатике, Дипломирани физичар – наставник физике и информатике;
  • Филолошко-уметнички факултет – Енглески језик и књижевност, Немачки језик и књижевност, Српски језик и књижевност, 

као и студенти одређених профила недостајућих занимања уписани на Универзитету у Београду, Универзитету у Новом Саду, Универзитету у Нишу, Универзитету у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици и Универзитету у Новом Пазару.

Конкурс је отворен до 15. новембра 2019. године, а пријаве се подносе Министарству просвете, науке и технолошког развоја, на адресу Немањина 22-26, са назнаком: ,,Стипендије за недостајућа занимања“, а скенирану документацију треба проследити и електронском поштом на адресу: inicijalnoobrazovanje@mpn.gov.rs.  

Више детаља о условима за пријаву на Конкурс, потребним документима и конкурсним обрасцима, можете прочитати у тексту Конкурса у вести на сајту Министарства просвете науке и технолошког развоја.