Позив за пријаву студената мастер и докторских студија за стипендирану мобилност на Универзитету за транспорт „Тодор Каблешков“ у Софији (Бугарска)

КОНКУРС ЗА ФАКУЛТЕТ ЗА МАШИНСТВО И ГРАЂЕВИНАРСТВО У КРАЉЕВУ

ЕРАЗМУС+ КЉУЧНА АКЦИЈА 1 – КРЕДИТНА МОБИЛНОСТ

На конкурс се могу пријавити студенти мастер и докторских академских студија Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву

  • студенти мастер академских студија (размена у трајању од 5 месеци)
  • студенти докторских академских студија (размена у трајању од 5 месеци)

Доступна студијска област: Engineering, manufacturing and construction

РОК ЗА ПРИЈАВУ: 22. јун 2018. године, до 12:00 сати.

Потребна документа за пријаву:

Списак предмета на енглеском језику можете видети ОВДЕ.

Информације намењене студентима на размени у оквиру Еразмус+ програма можете погледати ОВДЕ.

Више информација о Универзитету за транспорт „Тодор Каблешков“ у Софији можете видети ОВДЕ.

Важне напомене:

1. Мобилност студената реализоваће се у зимском семестру академске 2018/19. године.

2. Уговор о учењу (Learning Agreement) подразумева предмете (који се бирају из горе наведене академске понуде на енглеском језику) које студент жели да похађа током размене. Приликом одабира предмета потребно је да се студенти консултују са Еразмус+ координатором на свом факултету, а препорука је и да се консултују  и са предметним наставницима. У уговору је потребно да наведете предмете у укупном збиру од минимум 25 ЕСП бодова.

3. Уколико не поседујете званичан сертификат о познавању енглеског/шпанског језика, потврду може издати и предметни наставник или школа страних језика. Молимо преузмите форму.

4. По завршетку конкурса, Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу врши техничку проверу достављене документације. Комисија за селекцију кандидата врши академску процену свих пријава у складу са Правилима и условима за селекцију студената, наставног и ненаставног особља Универзитета у Крагујевцу  и доставља листу  номинованих кандидата Универзитету за транспорт „Тодор Каблешков“ у Софији.

5. Универзитет за транспорт „Тодор Каблешков“ у Софији одлучује о финалној селекцији кандидата у складу са одобреним бројем стипендија намењених Универзитету у Крагујевцу.

6. Информације о стипендији и студијском боравку:

  • Месечна стипендија у износу од 750 евра (за покривање трошкова живота)
  • Покривени путни трошкови (у износу од 180 евра)

Сва документа можете послати електронским путем на erasmus@kg.ac.rs, поштом или их донети лично у Ректорат (2. спрат) радним данима од 08:00 до 16:00 часова.

Адреса: Универзитет у Крагујевцу

Јована Цвијића бб.

34 000 Крагујевац

Напомена за слање поштом: Пријава за Еразмус+ мобилност, Тодор Каблешков

Уколико вам је потребна помоћ у припреми докумената, савете можете потражити на сајту ЦзРк-а у нашој секцији Мобилност, као и у Приручнику за мобилност студената. Наравно, увек сте добродошли у Центар, ако имате питање, недоумицу или вам је потребан савет.

Уколико имате питања, можете нас контактирати путем електронске поште или телефона:

Контакт телефон: 034 300 425

Е-пошта: erasmus@kg.ac.rs