Politecnico di Milano - стипендије за други семестар академске 2014/15. године

 Рок за пријаву: 05. август 2014.

 
Politecnico di Milano ће у периоду од 3. јуна до 5. августа 2014. примати пријаве студената за упис на други семестар академске 2014/15. године. За студенте који се пријављују за упис на други семестар биће доступне PLATINIUM, GOLD и SILVER стипендије.
  •  
  • PLATINIUM стипендије у износу од 13.300€
  • Студенти који добију "GOLD" стипендију, у износу од 8.300€ годишње, имаће покривене трошкове смештаја у студентском кампусу као и покривене трошкове школарине. 
  • SILVER стипендија покрива трошкове школарине у износу од 3.300€ годишње.
 
Стипендије су намењене студентима који долазе из земаља ван Европске уније. 
 
У просеку половини студената уписаних на мастер програм биће додељена стипендија. За доделу стипендије није потребно посебно аплицирати, сви кандидати пријављени за упис на мастер студије ће бити аутоматски узети у обзир и за доделу стипендије.
 
Кандидати који буду примљени на мастер студије, а којима не буде била одобрена стипендија, могу се уписати уз плаћање годишње школарине у износу од 3.300€.
 
 Politecnico di Milano такође нуди студентима смештај по повлашћеним ценама у неком од следећих студентских домова. Цене смештаја се крећу око 300€ месечно, али варирају у зависности од цампуса, те је потребно распитати се за сваки појединачни студентски дом. Студенти који буду добили PLATINUM или GOLD стипендију имаће у оквиру стипендије покривене трошкове смештаја.
 
За упис на мастер студије је потребна bachelor диплома. Студенти који још нису дипломирали  могу се уписати и без претходног стицања дипломе, тако што ће доставити уверење са факултета да могу стећи диплому пре одласка на студије у Милано. Студенти виших и високих школа могу конкурисати уколико након завршених студија на високој или вишој школи заврше још једну годину на неком од акредитованих факултета. 
 
Одлуку о пријему кандидата као и одлуку о додели стипендије или ослобадјању од плаћања школарине, доноси комисија сачињена од професора са одсека за који кандидати конкуришу.
 
Приликом оцењивања досијеа кандидата комисија ће обраћати посебну пажњу на просек у досадашњем студирању, биографију, мотивационо писмо и препоруку професора.
 
Иван Мангов је представник универзитета Politecnico di Milano за Србију, Црну Гору и БиХ. За додатне информације о стипендијама и школаринама, као и асистенцију приликом конкурисања, можете писати на ivan.mangov@gmail.com
 
Уз поменуте стипендије Politecnico di Milano стипендира студенте са високим просеком (преко 9) за укључивање у ASP програм интердисциплинарних курсева.
 
Студенти уписани на ASP ослободјени су плаћања школарине за мастер студије на Politecnico di Милано универзитету, а уз то им је обезбедјен и бесплатан смештај у Милану током студија, као и финансијска сретства за развој пројеката (за 2012/13. финансијска сретства износе око 2000€ по студенту).
 
Alta Scuola Politecnica (ASP) је елитна факултетска установа за младе таленте која нуди најбољим студентима прилику да развију своје интердисциплинарне способности кроз серију иновативних студијских пројеката остварених у уској сарадњи са утицајним претставницима из света бизниса и владиних институција.
 
Оснивачи ASP су Politecnico di Milano и Politecnico di Torino, а наставу могу да похадјају искључиво студенти уписани на Master of Science студије. 150 изабраних студената имаће прилику да учествују у АСП програму који се одвија паралелно са наставом на мастер студијама. На крају студија они добијају диплому АСП-а као и дипломе оба универзитета, Politecnico di Milano i Politecnico di Torino.
 
Извор: najstudent