Отворен конкурс за Најбоље са Југоистока стипендије за студенте економије и права

Отворен је нови циклус стипендија Best of South-East, који и ове године у сарадњи са Универзитетом у Грацу реализују Ерсте Група и Штајермаркише Шпаркасе Банка (Steiermärkische Sparkasse).

Овај програм намењен је студентима постдипломских и дипломских студија из области економије или права из Србије, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Северне Македоније. 

Програм полазницима пружа прилику да на Универзитету у Грацу надограде знања стечена током студија, искусе како је радити у мултикултуралној средини и лакше закораче у професионални живот захваљујући пракси или обуци у једној од најмодернијих банкарских институција у Штајерској.

Заинтересовани студенти могу да бирају између Trainee ili Internship програма, који трају по годину дана, од септембра 2023. до августа 2024. године. Студенти који буду учествовали у Trainee програму похађаће изабране курсеве на Универзитету у Грацу, док ће последња два месеца програма, или дуже, провести у једној од Штајермаркише Шпаркасе банака у Југоисточној Европи. Студенти који учествују у Internship програму фокусираће се на курсеве на Универзитету у Грацу који су релевантни за завршетак њихових студија на матичним универзитетима. Током двомесечне летње праксе, након академске године, учесници ће бити интензивно укључени у свакодневно пословање Штајермаркише Шпаркасе на једној од њених локација у Штајерској или у Југоисточној Европи.

Стипендисти у оквиру програма имају право на стипендију у висини до 9.000 евра, која покрива месечни џепарац до 750 евра, школарину и регистрацију при Универзитету у Грацу, као и интензивни курс немачког језика у универзитетском језичком центру Treffpunkt Sprachen.

 

Рок за пријаву на овогодишњи циклус стипендија је 1. децембар до 13 часова.

 

Више информација о овом програму стипендија и начину пријаве можете наћи овде.