Отворен конкурс за CEEPUS freemover пријаве

Поред актуелне могућности аплицирања за размене кроз CEEPUS мреже за летњи семестар, у периоду до 30. новембра 2019. студенти и наставно особље са државних високошколских установа које нису део неке CEEPUS мреже могу се пријавити као freemoveri за размену у академској 2019/20. години на високошколској установи у некој од CEEPUS земаља.

Кандидати се могу пријавити у оквиру једне од следећих категорија:
 
  • Студент (за боравке дуже од 3 месеца, у циљу остваривања кредитне мобилности);
  • Short-term student (нпр. истраживања за завршни рад/дисертацију краћа од 3 месеца);
  • Short-term excursion (нпр. летње/зимске школе у трајању до 6 дана).
  • Teacher– наставно особље се увек пријављује у оквиру ове категорије, без обзира да ли се ради о краћим предавачким активностима на летњим школама или о нпр. једномесечном боравку на партнерској институцији. Предавачи треба да реализују најмање 6 предавачких сати по радној недељи боравка, а наставни план и број часова на партнерској институцији ближе се појашњава у мотивационом делу пријаве кандидата.

Freemover студенти и предавачи у своју електронску пријаву прилажу прихватно писмо (Letter of Acceptance), чије попуњавање од институције пријема самостално обезбеђују; такође, студенти у апликацију треба да додају и два писма препоруке (Letters of Reccommendation) испуњена од стране предавача са матичних институција. Примерци ових докумената могу се преузети у одељку често постављаних питања (Applying for a CEEPUS grant/Uploading documents) на CEEPUS сајту.

Закључно са 31. октобром трајаће и пријављивање студената и наставног особља са државних високошколских установа које учествују у некој CEEPUS мрежи и то за размене у летњем семестру 2019/20. године.
 
Средњеевропски програм универзитетске размене (CEEPUS) спроводи се у чланицама програма из средње и југоисточне Европе.  За ближе појединости о CEEPUS програму, укључујући услове и додатне информације о пријави, можете погледати брошуру (стране 14-18 посвећене су CEEPUS програму), CEEPUS  одељак на сајту Фондације Тепмус или консултовати CEEPUS портал, нарочито одељак FAQ.
 
Више информација о овом позиву можете наћи на сајту Фондације Темпус.