Open Society Fellowship – Стипендије отвореног друштва 2015.

Open Society Fellowship је друшто за индивидуалце иновативног и неконвенционалног приступа фундаменталним изазовима отвореног друштва и не финансира упис у степеноване или нестепеноване студије на академским институцијама, укључујући и иистраживање дисертације. Области којима се фондација бави су: људска права, транспарентност власти, приступ у формирању, приступ правди, промоцију цивилног друштва и социјалне инклузије.

За пријем у Open Society Fellowship се могу јавити новинари, активисти, академци, и практичари у различитим областима, а теме њихових пројеката треба да покривају области од интереса ове организације. Кандидати који нису сигурни да ли је њихова тема уклапа у фокус подручја Фондације позвани су да доставе кратко писмо и CV, пре него што наставe са онлајн процесом пријаве.
Програм траје једну годину дана (али ће од стране програма бити разматране и пријаве за дуже или краће боравке).
 
Програмом је покривена стипендија, као и трошкови смештаја, авионске карте, трошкови визе, помоћ при истраживању, конференцијске таксе и здравствено осигурање. 
 
Већина одабраних проведе део свог боравка у једној или више канцеларија Фондација Отвореног друштва у Њу Јорку, Вашингтону, Лондону, Бриселу или Будимпешти или у регионалним фондацијама. 
 
Чланови са пуним временом ће примати стипендију од 80 000 до 100 000 еура, у зависности од радног искуствa, старости и тренутних прихода.
 
Неопходно познавање енглеског језика.

Рок за пријаву: 03. 08. 2015. године
 
Више о програму и начину пријаве видети овде.