Мастер студије на Политехничком универзитету у Милану

Политехнички универзитет у Милану (Politecnico di Milano) налази се међу 20 водећих универзитета у Европи и највећи је италијански универзитет за велики број техничких и природних наука, архитектуру и дизајн.

Конкурс за пријављивање на први семестар мастер студија отворен је до 19. новембра 2020. године.

Сви пријављени студенти биће узети у обзир за доделу PLATINIUM, GOLD и SILVER стипендије. Politecnico di Milano додељује најбољим студентима PLATINIUM стипендије у износу од 13.886 евра годишње. Студенти који добију GOLD стипендију, у износу од 8.886 евра годишње, имаће покривене трошкове смештаја у студентском кампусу, као и покривене трошкове школарине. SILVER стипендија покрива трошкове школарине. Годишња школарина за мастер студије износи 3.886 евра.

Стипендије су намењене студентима који долазе из земаља ван Европске уније. За доделу стипендије није потребно посебно аплицирати, сви кандидати пријављени за упис на мастер студије ће бити аутоматски узети у обзир и за доделу стипендије.

Почевши од ове године, накнада за пријаву износи 50 евра, а за све програме инжењерства и архитектуре, пожељно је да студенти имају положен GRE испит.

Сва документа се искључиво шаљу онлајн.

Овај Универзитет је и даље на листи топ 20 светских универзитета.

Проф. Иван Мангов је представник Политехничког универзитета у Милану за Србију, Црну Гору и БиХ. За додатне информације о стипендијама и асистенцију приликом конкурисања, пишите на адресу ivan.mangov@gmail.com

 

 

Онлајн презентација Универзитета Politecnico di Milano

Сви заинтересовани студенти ће имати прилику 8. октобра у 17.30 часова да послушају вебинар и да сазнају зашто је PoliMi један од водећих светских универзитета, како изгледа студентски живот у Милану, који су мастер програми доступни на енглеском језику и још много тога.

Пријава за присуство на вебинару је једноставна, довољно је да попуните овај онлајн формулар.

Регистровани учесници добиће 7. октобра линк за приступање.

Вебинар се одржава на Zoom платформи (потребно је да инсталирате Zoom и да се региструјете). Учешће је бесплатно.