Конкурс за стипендије немачке Фондације Конрад Аденауер за академску 2019/2020. годину

Немачка Фондација Конрад Аденауер (КАС) расписује конкурс за доделу стипендија за академску 2019/2020. годину друштвено или политички ангажованим студентима, држављанима Републике Србије, који желе да заврше мастер академске (2 године) или докторске академске студије (3 године) у СР Немачкој.

Студије је могуће похађати на државним универзитетима у СР Немачкој, кандидат сам бира жењене студије / факултет, као и ментора уколико су у питању докторске студије.

Програм стипендирања се не односи на лекаре специјалисте хумане медицине, стоматологије и ветерине.

Фондација Конрад Аденауер (КАС) је једна од шест фондација у Савезној Републици Немачкој. У свом политичком раду, како у СР Немачкој тако и у иностранству везује се за идеје Конрада Аденауера, првог канцелара СР Немачке, а тиме и за идеје хришћанске демократије. Остваривање људских права, консолидовање правне државе, унапређење младог, демократски оријентисаног друштвеног или политичког подмлатка неке су од основних смерница деловања Фондације Конрад Аденауер.

Рок за пријављивање: 15. март 2019. године.

Листу неопходне документације потребна за пријаву погледајте ОВДЕ

Пријавни формулар (1) можете преузети ОВДЕ

Пријавни формулар (2) можете преузети ОВДЕ 

Документација се доставља на немачком и српском језику. Превод документације на немачки језик мора бити оверен од стране судског тумача за немачки језик.

Профил кандидата који испуњава услове конкурса:

  • студент држављанин Републике Србије који има завршене четворогодишње студије у Републици Србији и положен дипломски рад;
  • студент који је у току студија остварио најмању просечну оцену 8,5;
  • има мање од 30 година старости у тренутку пријављивања;
  • има добро познавање немачког или енглеског језика.
  • има сертификат о познавању немачког језика на Б1 нивоу са оценом ДОБАР

Новчана подршка за мастер академске студије износи од 850 евра а за докторске академске студије 1100 евра. 

Заинтересовани кандидати своју документацију могу доставити до 28. фебруара 2019. године лично или поштом на адресу: Краља Петра 3, 11 000 Београд.

Студенти који буду изабрани у ужи круг биће позвани путем e-mail адресе на разговор са члановима комисије за доделу стипендије.

За све додатне информације обратите се 

путем e-mail адресе katarina.pesic@kas.de 

или телефона: 011/3285209; 011/3285210; 011/3285211; 062/260638