Конкурс Министарства омладине и спорта за стипендирање најбољих студената завршне године основних академских студија и мастер академских студија – Стипендија „Доситеја“

Министарство омладине и спорта Републике Србије расписало је Конкурс за стипендирање до 900 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 400 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија, за школску 2017/18. годину.

КОНКУРС ЈЕ ОТВОРЕН ДО 31. ЈАНУАРА 2018. ГОДИНЕ

Ове године, на иницијативу министра омладине и спорта – господина Вање Удовичића, број стипендиста на основним студијама повећан је са 850 на 900. Имајући у виду наведено повећање броја стипендиста, по наведеном конкурсу биће стипендирано укупно 1300 студената на завршним годинама студија на високошколским установама чији је оснивач Република Србија, од чега ће стипендије добити 900 студената завршних година основних академских студија и 400 студената завршних година мастер академских студија.

Текст конкурса можете преузети ОВДЕ

Образац за пријаву на конкурс можете преузетиОВДЕ
 
Образац изјаве о прибављању података можете преузети ОВДЕ
 
Фонд за младе таленте Републике Србије је од августа 2008. године, од како је по окриљем Министарства омладине и спорта, до данас стипендирао више од 9700 студената завршних година основних академских и мастер академских студија на високошколским установама чији је оснивач Република Србија, а укупан број стипендираних и награђених од 2008. године до данас већи је од 23100 ученика средњих школа и студената.