Стипендије за истраживањe на универзитетима у Америци

 
Амбасада Сједињених Америчких Држава у Србији расписала је конкурс за Фулбрајт програм за гостујућe истраживачe – студенте докторских студија – за академску 2024/25. годину. 
 
Oвај програм омогућава младим стручњацима из Србије који су већ уписани на докторске студије на универзитету у Србији да на универзитету у Америци спроводе истраживање у вези са докторском дисертацијом.
 
Трајање стипендије је од 6 до 9 месеци, а за програм могу аплицирати студенти следећих области: пољопривреда, америчка историја, америчка књижевност, америчке студије, антропологија, археологија, биолошке науке, хемија, комуникације, компјутерске науке, економија, образовање, инжењерство, науке о заштити животе средине, географија, геологија, информационе науке, новинарство/ студије медија, право, библиотекарство, лингвистика, математика, филозофија, физика, политичке науке, психологија, социјални рад, социологија и настава енглеског као страног језика/примењена лингвистика.
 
Ове престижне стипендије покривају трошкове школарине на универзитету у Америци, месечну новчану накнаду, трошкове здравственог осигурања и трошкове авио-превоза.
 
Кандидати морају имати завршене мастер студије и бити уписани на програм докторских студија на универзитету у Америци. 
Кандидати морају познавати говорни и писани енглески језика (одабрани кандидати ће полагати TOEFL тест током процеса селекције). 
 
Рок за пријаву: 8. мај 2023. године
 
Више информација можете наћи овде.
 
За сва додатна питања можете се обратити Амбасади Сједињених Америчких Држава у Београду путем имејла BelgradeFulbright@state.gov.