Еразмус Мундус заједнички мастер програми

Доступно је преко 120 програма из различитих области; пријаве за већину ових програма могуће је поднети у периоду од октобра до јануара наредне године

Еразмус Мундус заједнички мастер програми су интердисциплинарни програми на којима се настава организује на више високошколских институција из различитих европских држава и програми воде добијању заједничке односно двоструке или вишеструке дипломе. 
 
Иако су формално настали у оквиру Еразмус Мундус програма, због чега су у називу и задржали то име, ови програми налазе се у оквиру актуелног Еразмус+ програма.
 
Mастер програми најчешће трају две године и изводе се на најмање две, а обично три различите институције које чине конзорцијум програма. 
 
Нема општеважећег рока за пријаву за ове програме. Сваки програм са листе заједничких мастер програма има сопствени рок за подношење документације и неопходно га је проверити на сајту самог програма. За већину појединачних програма рокови углавном почињу у септембру или октобру и завршавају се у децембру или јануару.
 
Листу заједничких мастер програма за академску 2021/22. можете погледати на сајту Извршне агенције (ЕACEA).
 
Опште информације о  Еразмус Мундус заједничким мастер програмима можете наћи на сајту Фондације Темпус.