Еразмус Мундус стипендије за мастер студије у области руралног развоја 2015-2017.

У оквиру Еразмус Мундус програма заинтересовани кандидати из Србије могу се пријављивати за стипендије за похађање мастер програма у области руралног развоја.

Трајање програма: 2 године
 
Програм заједнички реализује 16 водећих универзитета из читавог света, а по завршетку програма стичу се заједничке/вишеструке дипломе (потписане од стране следећих универзитета: Ghent University, Humboldt University of Agriculture in Berlin, Agrocampus Ouest, Pisa University и Slovak University of Agriculture).
 
Начин пријаве:
 
Први корак - онлајн регистрација и попуњавање пријавног формулара, уз аплоудовање потребне документације – рок: 15. март 2015. године
 
Напомена:
  • По подношењу пријаве, добићете аутоматски имејл као потврду да сте завршили први корак. Месец дана након пријаве бићете обавештени о резултатима (Result Notification Letter). 
  • Позитивни резултати које добијете значиће да сте у академском смислу примљени на овај програм, али вам њиме није обезбеђена стипендија. Да бисте били разматрани за Еразмус Мундус стипендију морате завршити други круг пријаве на време.

Други корак у пријави - слање докумената поштом – рок: 24. март 2015. године

За Еразмус Мундус стипендију ће бити разматрани само кандидати који су у оба пријавна круга доставили комплетну документацију.
 
По завршетку другог корака – кандидати ће добити потврду да су примљени на овај мастер програм (Provisional Admission letter), а до половине априла, сви кандидати примљени на програм ће бити обавештени о резултатима пријаве за стипендију (Scholarship Result Letter). 
 
Напомена: Кaндидати који се пријаве за Еразмус Мундус стипендију аутоматски ће бити разматрани и за стипендије које додељује конзорцијум овог програма. 
 
Више о програму можете видети на: линк1, линк2