Чивнинг стипендије за мастер студије у Великој Британији

Министарство спољних послова Велике Британије (Foreign and Commonwealth Office) већ 35 година стипендира једногодишње мастер студије на британским универзитетима у оквиру Chevening (Чивнинг) програма. Стипендија покрива трошкове школарине и потребне литературе, путне и трошкове британске визе, а обезбеђена је и месечна надокнада за друге животне трошкове.

Један од главних циљева Chevening програма јесте помоћ најуспешним кандидатима да добију водеће улоге у будућем развоју Србије. Поред дипломе високог образовања и знања енглеског језика, од кандидата се очекује да имају најмање две године радног (или волонтерског) искуства. Кандидати морају бити држављани Републике Србије, а старосна граница не постоји.

Неке од приоритетних области овогодишњих стипендија су усмерене на процес европских интеграција Србије, владавину права и реформу правосудног система, реформу економског и енергетског сектора и заштиту конкуренције, реформу јавне управе, односе у региону и постконфликтно помирење и људска и мањинска права.

Рок за пријаве за Chevening стипендије
за академску 2019/20. годину је
06. новембар 2018. године у 12:00 сати
(по британском времену)

Више информација о Chevening програму погледајте ОВДЕ