ANSO стипендије за младе таленте

 

Савез међународних научних организација покренут је и основан од стране Кинеске академије наука и осталих 36 научних института. ANSO је основан ради побољшања регионалних и глобалних капацитета у науци и технологији, ради побољшања начина живота и благостања, као и због промоције шире научно-технолошке сарадње и комуникације.

ANSO стипендија пружа младим студентима/стипендистима који нису држављани Кине могућност да наставе постдипломско образовање на факултетима или школама Кинеског универзитета за науку и технологију, на Универзитету кинеске академије наука или на институтима Кинеске академије наука широм Кине. Састоји се од 2 програма: мастер програма и докторских студија. Сваке године до 200 студената мастер студија и 300 докторанада из целог света биће спонзорисано за студирање у Кинеској академији наука.
 
Стипендија за мастер студије износи 3000 ренминби, док за докторске студије износи 6000 или 7000 ренминби месечно. Сви награђени биће ослобођени од школарине и биће им обезбеђено здравствено осигурање. 
Трајање финансирања за мастер награђене је до 36 месеци, док је за награђене докторанде до 48 месеци. Добитници награде морају завршити централизовану обуку из кинеског језика и кинеске културе.
 
Услов је, између осталог, да кандидати немају кинеско држављанство и да поседују доказ о познавању енглеског или кинеског језика. 
Кандидати који се пријављују за мастер програм морају имати до 30 година 31. децембра 2020. године.
Кандидати који се пријављују за програм докторских студија морају имати максимум 35 година 31. децембра 2020. године.
 
Рок за пријаву: 31. март 2020. године.
 
Више информација погледајте овде.