Ајфел стипендије за студије у Француској 2015/16.

Ајфел програм стипендија Министрарства спољних послова Француске намењен је изванредним студентима који желе да похађају мастер и докторске студије на високошколским интитуцијама у Француској.

Области: инжењерство, математика, физика, хемија, природне науке, науке о заштити животне средине, информационо-комуникационе науке, економија и менаџмент, право.
 
Трајање програма:
 
  • Стипендије за мастер студије у трајању од 12 до 36 месеци
  • Стипендије за мобилност у оквиру докторских студија у трајању од 10 месеци (као вид менторства или супервизије при изради тезе, заједно са страном високошколском партнерском институцјом).

Кандидати морају имати највише 30 година (за мастер студије), односно највише 35 година (за докторске студије) и морају да задовоље језичке услове институције за коју се пријављују.

Стипендија покрива месечну новчану накнаду у висини од 1181 еура на конто трошкова живота; трошкове пута, трошкове осигурања и културне активности. Стипендија не покрива трошкове школарине. 
 
Рок за пријаву: 09. јануар 2015. 
 
Резултати селекције биће познати 23. марта 2015.
 
Напомена: Заинтересовани кандидати морају аплицирати за жељени програм на француским високошколским институцијама; француске институције номинују кандидата за овај програм стипендија.
 
Више о програму и начину пријаве видети овде.
 
Извор: scholars4dev