7. Форум младих научника Централне и Југоисточне Европе

Институт за Дунавски регион и Централну Европу расписао је позив за 7. Форум младих научника Централне и Југоисточне Европе. 

Форум ће се одржати у периоду од 2. до 6. децембра 2020. године у Бечу, а тема форума је Европски наративи - у потрази за заједничком различитошћу. 
 
На Форуму се очекује учешће највише 20 младих научника који раде у Централној и Југоисточној Европи у пољу истраживања мира и политика сигурности, студија културе, политичких наука, економије, географије, социологије, медија и историје, са циљем да својим истраживањима допринесу анализи поменутих области и нађу заједнички језик који би држао будућу Европу заједно.
 
Конференција ће прва два дана бити организована кроз 4 различита тематска панела: 
  • Европа као простор мира и стабилности
  • Европа као простор културне разноликости
  • Европа као глобални чинилац
  • Да ли постоји алтернатива Европској унији?

Трећег дана учесници ће имати прилику за проширену сарадњу кроз тематски прикладан друштвени програм у Бечу и Доњој Аустрији.

За пријаву је потребно доставити академски CV и апстракт истраживачког рада који ће бити представљњен на конференцији (макисмум 400 речи). 
 
Котизација за учешће на конференцији износи 100 евра. 
 
Трошкови пута (у износу до 200 евра), као и трошкови смештаја и исхране биће рефундирани од стране Института за Дунавски регион.
 
Рок за достављање пријава је 30. септембар 2020. године.
 
Пријаве послати на адресу: 
Institute for the Danube Region and Central Europe (IDM)
Mr. Daniel Martínek | d.martinek@idm.at
 
Више информација о програму можете наћи овде