Универзитет Тјумен – Дани словенске писмености и културе и међународна изложба савремене ликовне уметности

Универзитет у Тјумену позива све заинтересоване са Универзитета у Крагујевцу да узму учешће у обележавању годишњице Дана словенске писмености и културе у Тјуменској области и 45. Међународној научној конференцији Православно порекло словенске писмености и културе, посвећеној успомени на Ћирила и Методија. Као део овог догађаја Балкански центар Универзитета Тјумен планира да одржи округли сто на тему Балкански језици и култура у модерном свету и позива све заинтересоване да учествују у овом догађају онлајн.

Са циљем да се популаризују уметничке вредности руског и балканских народа, као и да се идентификују таленти и подрже креативна достигнућа у области ликовне уметности, у периоду од 21. до 29. маја одржаће се Међународна изложба савремене ликовне уметности Словенски свет. Фокус изложбе су дела савремене ликовне уметности аутора који живе и раде у земљама Балканског полуострва и Русији. 

Старост учесника – 14 година и старији. 

Теме: пејзажи  домовине, омиљена и историјски значајна места балканских земаља и Тјуменске области итд. Изложба се одржава у три категорије: а) сликарство, б) графика, ц) уметност и занатство. 

Пријаве за учешће на изложби је могуће поднети до 15. маја, а резултати изложбе биће представљени на округлом столу, а радови онлајн учесника биће постављена на сајту Универзитета Тјумен, у виртуелном музеју Балканског центра. 

За сва додатна питања у вези са изложбом можете се обратити путем имејла balkancentre_utmn@utmn.ru. 

Више информација о овом програму можете наћи овде.

Пропозиције изложбе можете погледати овде.