Шести регионални онлајн сајам „Виртуални дани каријера и знања“

Шести регионални онлајн сајам запошљавања и образовања  „Виртуални дани каријера и знања 2015“ можете пратити од 21. до 28. октобра 2015. године на адреси: овде

За време трајања сајма, посетиоцима из Србије ће се представити више од 20 излагача и понудити око 150 огласа, као и програме за обуку. 
 
Догађај већ 6 година традиционално организују три најпосећенија портала за запошљавање у региону – из Србије сајт Poslovi.infostud.com, у сарадњи са Инфостудовим  образовним сајтом NajStudent.com, портал MojPosao.net из Хрватске и Posao.ba из Босне и Херцеговине. Током сајма ће бити организовано и велико регионално истраживање трендова на тржишту рада са упоредном анализом стања у све три земље.
 
Као и претходних година сви  заинтересовани сајму могу да приступе у било које време из својих домова и да прегледају огласе за посао, обуке и курсеве битне за развој каријере. Осим тога, свакодневно по утврђеном распореду могу да разговарају са послодавцима путем chat servisa и да их том приликом питају све што их занима о запослењу у њиховим компанијама. Представници едукативних установа ће такође бити активни путем chat – servis-а.
 
Ове године су у потрази за запосленима следеће компаније: Nestle Adriatic S d.o.o, Lidl Supermarketi, Philip Morris International d.o.o., JT International AD Senta, Telenor d.o.o, Koncern Bambi a.d, Trizma, Cooper Tire & Rubber Company Serbia d.o.o, Lion Group, eFront, Ernst & Young d.o.o, Beograd Societe Generale Banka Srbija a.d, Orion Telekom d.o.o, Nelt Co d.o.o, Naftna industrija Srbije a.d. Novi Sad, UniCredit Bank Srbija a.d.
 
Осим понуда за посао, програме обука и курсева ће понудити: Cotrugli Business School, Kursevi.com, Francuski institut u Srbiji – Campus France Serbie, Ambasada Kanade, Australian Trade Commission i LINK group d.o.o.
 
Током сајма посетиоци ће моћи и физички да пристуствују панел дискусијама које ће се одржати у просторијама ЛИНК гроуп у Земуну у суботу 24.10 од 10 часова, током којих ће послодавци, представници Министарства просвете и Министарства рада, али и истакнути аутори који се баве тематиком запошљавања и образовања говорити о специфичностима приликом запошљавања. 
 
Биће речи о важности прилагођавања сваког CV-ја појединачном конкурсу за посао, профилу кандидата који послодавци траже, значају неформалног образовања за повећање запошљивости, профилима који су потребни на тржишту рада, новим моделима запошљавања, али и потребама генерације Y и њиховим очекивањима од послодаваца. Осим у просторијама LINK group, сви заинтересовани ће сајам моћи да прате и путем live stream-a.