Social Impact Award радионице у Крагујевцу

Social Impact Award је највеће студентско такмичење на тему друштвеног предузетништва у Европи. Студенти имају прилику да освоје почетни капитал у висни од 1 500 евра за покретање сопственог друштвеног предузећа и да добију подршку искусних ментора и експерата у овој области.

Програм се састоји из три дела: едукативни део, такмичење и инкубација.
 
Едукативни део реализује се кроз више од 30 бесплатних радионица које ће се одржавати током фебруара, марта и априла у Београду, Нишу, Новом Саду, Суботици и Крагујевцу. Радионице ће водити учеснике од самих основа друштвеног предузетништва, преко њихових бизнис идеја до бизниса потпуно спремног за имплементацију. Више о самим радионицама можете сазнати овде.
 
Радионице у Крагујевцу ће се одржати у следећим терминима:
 
  • 19. фебруар 2016. - Idea Generation 
  • 04. март 2016. - Business Modelling 
  • 16. март 2016. - Business Planning
  • 28. март 2016. - Pitching 
 
Радионице ће се одржати у просторијама Канцеларије за младе у Крагујевцу, у улици Саве Ковачевића 5, у терминима: 10:00 – 13:00 и 14:00 – 17:00 часова.
 
Радионице су бесплатне, а кандидати заинтересовани за учешће на радиницама, морају се пријавити путем линка који могу пронаћи овде.
 
Social Impact Award конкурс за 2016. годину ће бити расписан 01. априла 2016. године.
 
Од пристиглих радова стручни жири ће одабрати осам финалиста, који ће кроз интензивни тромесечни програм инкубације имати прилику да уз менторску подршку развијају своју идеју.  
 
Победници конкурса ће бити одабрани у септембру, а награда за победнике биће присуство интернационалној конференцији у Бечу са победницима из читаве Европе, почетни капитал у износу од 1 500 евра, као и менторска подршка.
 
Пројекат Social Impact Award спроводи организација Разливалиште, у сарадњи са Coca Cola Hellenic, ERSTE Bankom, ERSTE Stiftung-ом и Impact Hub-ом, a уз подршку Фонда Б92, Фондације Данило Киш, Завода за здравствену заштиту студената Нови Сад, Америчког кутка Ниш, Канцеларије за младе Ниш и Канцеларије за младе Крагујевац.