Радионице ЦзРК-а намењене студентима Факултета техничких наука у Чачку на тему писања биографије и припреме за интервју за посао

Драги студенти Факултета техничких наука,

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу одржаће  у четвртак, 14. марта 2019. године, у оквиру манифестације Дани каријере, на Факултету техничких наука у Чачку радионице на којима ћете имати прилику да научите нешто више о писању биографије (CV) и мотивационог писма, као и о припреми за интервју са послодавцем.

Радионица
CV и мотивационо писмо
- писање и правила –
14. март 2019. године, у 10.30 часова

Радна биографија је први сусрет послодавца са вама. Важно је потрудити се и направити добар CV који ће вас издвојити од осталих кандидата - и не заборавите, CV није пут до посла, већ пут до интервјуа, али његов садржај и изглед говоре о вама, вашој личности и ставовима, а све то је послодавцима врло битно.

На радионици ће бити речи о правилима за писање биографије, добрим и лошим примерима, врстама радне биографије и на крају, наравно, написаћете ваш CV.

Мотивационо писмо нам је потребно за пријаву на конкурс за посао, праксу, студије,… и важно је, јер:

  • ствара слику о вама и може убедити послодавца да изабере баш вас
  • показује ко сте, шта знате и можете, као и шта желите
  • може  представљати  управо ону нијансу која ће вас разликовати од других кандидата.

Радионица
Мој први интервју за посао
14. март 2019. године, у 13.00 часова

Ваш CV је одличан и ефектан, прошли се прву селекцију кандидата и сада се треба спремити за онај тежи део. Послодавац жели да ангажује најбољег кандидата, а ви желите да их убедите да сте управо ви тај кандидат. Како представити себе и своје вештине у најбољем светлу послодавцу која вас не познаје? Како освојити корпорацију? 

На овој радионици сазнаћете како се припремити за интервју и који су то кораци који ће вас водити у правом смеру на интервјуу за посао.