Одржано низ Еразмус+ презентација у оквиру Универзитета у Крагујевцу

Презентације за запослене и за студенте су, најпре, одржане у Ректорату Универзитета у Крагујевцу, а затим и на факултетима у саставу Универзитета у Крагујевцу.

  У уторак, 10. марта 2020. године, у Ректорату Универзитета у Крагујевцу одржана је презентација за запослене и за студенте о актуелном конкурсу за стипендирану мобилност кандидата са Универзитета у Крагујевцу. Презентација је била намењена онима који желе да стекну интернационално искуство и да искористите могућност за усавршавање на неком страном универзитету, а све то уз Еразмус+ стипендију. Промовисање актуелног конкурса настављено је на факултетима Универзитета у Крагујевцу, и то на следећим факултетима: Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Педагошки факултет у Ужицу, Факултет техничких наука у Чачку и Факултет педагошких наука у Јагодини. Студенти Агрономског факултета у Чачку су, такође, имали прилику да чују све о току пријаве, евалуацији, селекцији и размени на неком од наших партнерских универзитета из Европе.

  Поменуте презентације су организоване од стране Одељења за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу. Ивана Балшић и Милица Миленковић, административни Еразмус+ координатори Универзитета у Крагујевцу, информисале су студенте о свим релевантним аспектима мобилности, као и о тренутном конкурсу за стипендирану мобилност у сврху учења у оквиру Еразмус+ програма. Милена Мијаиловић Јанковић и Бојана Герун Ђокић, сараднице за студије и студентска питања из Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу, упознале су студенте са свим активностима Центра који својим програмом услуга, кроз радионице и курсеве, настоји да пружи подршку студентима у развоју оних знања и вештина које су им данас неопходне на тржишту рада.

  Студентима, академском и административном кадру Универзитета у Крагујевцу програм Еразмус+ КА103 пружа прилику за стипендирану мобилност која се реализује на партнерским високошколским установама у Европи. Презентације су биле веома посећене, што само говори о томе колико су, пре свега, студенти, али и запослени, препознали значај овог програма Европске уније, будући да Еразмус+ програм промовише вредновање стечених квалификација у образовању, међународну димензију активности, вишејезичност, солидарност, развој лидерских вештина и мултикултуралност.

Због новонастале ситуације рок за пријаву се продужава до даљњег. 

Молимо Вас да пратите обавештења на сајту Универзитета.