Одржана презентација стипендија Владе Француске

У Центру за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу, 13. фебруара 2019. године, одржана је презентација стипендија Владе Француске и могућности за наставак студија у овој земљи.

Студентима и дипломцима Универзитета у Крагујевцу представљене су могућности за стипендирани наставак студија у Француској на нивоу мастер и докторских студија у коменторству, као и могућности за професионално усавршавање на постмастер нивоу доступне у оквиру Коперник програма.
 
Презентацију су одржали представници Француског института и Националне агенције за промоцију француског високог образовања у иностранству – Campus France, а алумниста програма Михаило Обреновић, асистент на Институту за математику и информатику Природно-математичког факултета Универзитета у Крагујевцу, представио је присутним студентима своје искуство током боравка на Универзитету у Стразбуру, где је спроводио део својих докторских студија у коменторству.
 
Конкурс за доделу стипендија Владе Француске за академску 2019/2020. годину је у току, а рок за пријаву је 18. март 2019. године
 
Стипендије покривају трошкове школарине и живота у Француској, као и трошкове социјалног осигурања. Изабрани студенти добијају статус „стипендисте Француске Владе” који им омогућава додатне погодности, као што су помоћ око проналажења смештаја и многе друге погодности.
 
Више информација о овом програму стипендија можете наћи на сајту Француског института и Campus France-а, а за сва питања можете контактирати представнике Француског института и агенције Campus France, Весну Адамовић и Сандру Елезовић, путем мејла vesna.adamovic@institutfrancais.rs и sandra.elezovic@institutfrancais.rs