У Центру за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу, 18. јуна 2019. године одржана је презентација Земља у фокусу: Америка, на којој су представљене могућности за студије у Америци и програми за стипендирање страних студената који желе да се усавршавају на универзитетима у САД.

Презентацију је реализована у сарадњи са Међународним академским центром Београд и Амбасадом САД у Србији, а присутни студенти су имали прилике да чују више информација о америчком систему образовања и могућностима за студирање у САД, доступним стипендијама и програмима размене, раду Међународног академског центра, знању језика и међународно признатим сертификатима и искуствима колега који су били стипендисти неких од престижних програма стипендија америчке Владе. 
 
Више информација о студирању у Америци, стипендијама, програмима размене и знању језика можете наћи на сајту Амбасаде САД у Србији и сајту Међународног академског центра Београд, а бројне актуелности можете пратити и на фејсбук страници Међународног академског центра