АПРИЛСКЕ РАДИОНИЦЕ: Асертивна комуникација

Успешна комуникација и способност да се идеје пренесу на прави начин су важан фактор успеха како у приватном, тако и у пословном животу. 

Усавршавање вештина комуникације има позитиван ефекат на нашу комуникацију са самим собом, на наше везе са другим људима, на ниво нашег успеха, као и на квалитет живота.
 
Асертивна комуникација представља начин изражавања мишљења, осећања и потреба директно, отворено и прикладно ситуацији, уз поштовање мишљења, осећања, потреба и права других.
 
Асертивно понашање представља начин да развијете самопоуздање и да стекнете веће уважавање од стране људи са којим сте у свакодневном контакту. Важно је да поштујемо себе и своје потребе, једнако као друге особе и њихове потребе. Асертивност је вештина која омогућава да се изборимо за своја права, осигуравајући да се наше мишљење и осећаји узму у обзир, а да се при том не нарушавају права других.
 
У оквиру програма Априлских радионица, кроз комбинацију предавања и вежби са вама о асертивности ће причати дипломирани психолози Надежда Ђорђевић, сертификовани бизнис коуч и Сара Томовић, Assessment coordinator и HR консултант Balance Consulting Крагујевац.
 
Радионица ће бити одржана у уторак, 16. априла 2019. године са почетком у 12.00 часова
 
Уколико желите да сазнате:
 
  • Шта је асертивност?
  • Која је разлика између асертивности, агресивности, пасивности и љубазности?
  • Како се заузети за себе и своје циљеве уз неговање равноправности и међусобног уважавања са саговорником?
  • Како поставити границе другима?
  • Како рећи не, а остати колега/пријатељ?

Придружите нам се на радионици. :)

Напомена:
Радионица је бесплатна за студенте и дипломце Универзитета у Крагујевцу, али је због ограниченог броја места неопходно попунити пријавни формулар који се налази на следећем линку