Путујући студентски сајам 2018.

Француски институт у Србији у сарадњу са Campus Francе агенцијом за промоцију француског високог образовања, Универзитетом у Београду и француским институтима у региону и ове године организује

Путујући студентски сајам

који ће се одржати у петак 09. новембра 2018. године у Ректорату Универзитета у Београду (Студентски трг 1) у периоду од 9:30 до 16:30 часова.

Сајам ће окупити представнике француских универзитета Sciences-PO, INSA из Руана, EPITECH, CESI, Универзитет Lion 1, Универзитет Paris-Sud, Универзитет Paris-Est Créteil, ESC Troyes, ESFAM, руководиоце франкофоних студијских програма у Србији и на Балкану, као и важне универзитетске актере из свих земаља учесница.
 
Студенти ће имати могућност да присуствују презентацијама разних програма стипендија као и тематским предавањима и добију све корисне информације о студијама у Француској, као и о франкофоним студијским програмима на Балкану. 
 
Представници француског и српског високог образовања, имаће, са своје стране, могућност за умрежавање кроз директне сусрете и размене. Посебни сегменти у оквиру сајма посвећени су сусретима између српских и француских представника високообразовних установа у циљу продубљивања и развоја постојеће сарадње.
 
Амбасада Француске и Француски институт у Србији том приликом отварају нови Конкурс за доделу стипендија Владе Републике Француске за универзитетску 2019/2020. годину који ће трајати до 18. марта 2019. године.
 
Програм овогодишњег Путујућег сајма можете погледати овде.