Позив за младе у вези са креирањем предлога практичних политика

 British Council отворио је позив за младе и талентоване студенте и студенткиње основних и мастер студија (између 18 и 30 година) да креирају предлоге практичних политика, у вези са изазовима насталим услед пандемије вируса COVID-19.

Пет најуспешнијих тимова или самосталних кандидата учествоваће у онлајн финалу такмичења и добиће прилику за похађање онлајн курса који организују универзитети у Уједињеном Краљевству.

Студенти и студенткиње се на такмичење могу пријавити самостално и као део тима од највише три члана. Посебно се охрабрују пријаве тимова који укључују студенте из више различитих академских области. Једнако ће бити третиране индивидуалне и тимске пријаве.

Потребно је да учесници доставе своје предлоге до 8. децембра 2020. године.

Пет првопласираних тимова или самосталних кандидата добиће прилику да учествују у онлајн финалном такмичењу, где ће у три минута представити своје идеје жирију у коме ће бити креатори практичних политика, лидери из цивилног сектора и представници донаторске заједнице.

Онлајн такмичење ће бити одржано у другој половини јануара 2021. године.

Студентско такмичење Изазов COVID-19 организује British Council, у оквиру програма Унапређење улоге науке у друштву. Више информација о програму можете пронаћи овде.

Инструкције за такмичење доступне су на овом линку.

Пријавни формулар можете погледати овде.

Потребно је да пријавни формулар са основним информацијама о члановима тима пошаљете до 8. децембра 2020. на адресу Katarina.Cezek@britishcouncil.rs.