Нови датум одржавања наградне конференцијe YOUng ResearcherS

YOUng Researcher’s Conference је подстицај младим истраживачима да раде од куће, да буду активни и продуктивни и да за свој рад буду награђени.

Друга Конференција за младе истраживаче одложена је у складу са новим датумом предстојећег 64. Међународног сајма технике и техничких достигнућа. Позивају се млади истраживачи, али и њихове старије колеге (коаутори), да пошаљу своје радове и да учествују на Међународној конференцији која ће бити одржана 22. септембра 2020. годинеНеке од овогодишњих тема на конференцији биће: методе, стратегије и технологије из области техничких наука, материјали, енергетска ефикасност, животна средина, индустријски инжењеринг, саобраћај и транспорт, грађевинарство, управљање квалитетом и друге сродне теме. YOURS 2020 подржава младе истраживаче и њихове резултате у најширем смислу, са акцентом на представљање нових трендова и истраживања у поменутим областима, као и промовисање иновативних пракси које унапређују академска достигнућа.

Подносилац пријаве млађи од 35 година мора бити први аутор рада.

 

Рад је потребно да пошаљете на office@yours.rs најкасније до 15. јуна.

Више детаља је доступно на следећем линку.

 

Радови морају бити на енглеском језику, без словних грешака, препоручене дужине до 10 страница. Сваки предати рад ће бити узет у обзир само ако резултати садржани у раду нису већ били објављени или у поступку прегледа или објављивања на другом месту. Детаље у вези са структуром и формат рада можете наћи овде.

 

Зборник резимеа са прошлогодишње YOURS конференције, као и РАД  награђен новчаном наградом од 1000 евра, могу послужити као инспирација и подстицај за учешће на овогодишњој YOURS конференцији.

 

Организатор конференције је Машински факултет Универзитетa у Београду, уз подршку JAES-а (Journal of Applied Engineering Science). Циљеви конференције су, између осталог, промовисање и подршка научног рада младих истраживача, као и изградња и ширење мреже мултидисциплинарних истраживачких контаката. Организатори конференције су обезбедили награде за најбоље радове младих истраживача.

 

Сви предати радови биће узети у обзир у смислу објављивања у специјалном издању Часописа за примењено научно инжењерство, индексираног часописа са тренутним IP од 0,91. Реч је о часопису  са седамнаест година дугом традицијом, посвећен унапређењу и ширењу знања о методама, политикама и технологијама из техничких наука, енергије, енергетске ефикасности и животне средине, индустријског инжењерства, саобраћаја и транспорта, управљања квалитетом и сл.

 

Изворни текст позива можете погледати овде.