У склопу програма волонтерских пракси који организује студентска организација AIESEC,  у суботу 27. јула од 17 сати  у шопинг центру Крагујевац Плаза биће одржана манифестација Глобално село у Крагујевцу.
 
Уколико желите да упознате културу Турске, Русије, Марока, Туниса, Египта, Сингапура, Канаде, Азербејџана, Грчке и Кине, а да не напуштате Крагујевац ово је савршена прилика за вас. Волонтери из ових земаља ће представити традицију, обичаје, културу своје земље и омогућити вам да видите све чари њихових родних места. Омогућите себи прилике да у једном дану упознате толико култура и уживате у чарима овогодишњег Глобалног села.
 
Живети разноликост јесте једна од главних идеја AIESEC -а и путем овог догађаја људи имају могућност да осете како је то живети негде другде, ван Србије, какве обичаје имају други, како размишљају, по чему смо слични, а по чему се разликујемо. 
 
Глобално село оживљава идеју да је цео свет заправо једно велико, глобално село и инспирише нас да разумемо и ценимо јединственост и различитост међу нама, да на тај начин дамо позитиван допринос нашем друштву.
 
Дођите и будите део интернационалне атмосфере и духа који стварају млади, амбициозни студенти из свих крајева света!
 
AIESEC је глобална мрежа студената која развија лидерски потенцијал младих и позитивно утиче на друштво. Присуством у преко 120 земаља света, AIESEC представља највећу организацију вођену од стране студената. Својим програмима интернационалних пракси и организацијом едукативних и друштвено-одговорних пројеката, AIESEC пружа младима јединствену могућност за лични и професионални развој.