Вебинар: Како да пронађем своју CEEPUS стипендију?

Имајући у виду да је отпочело пријављивање кандидата за размене унутар мрежа за 2018/19. годину које ће трајати до 31. октобра за боравке који су предвиђени током летњег семестра 2018/19, а да се почев од 1. јула закључно са 30. новембром очекује отварање могућности аплицирања за freemovere тј. мобилности изван CEEPUS мрежа, Фондација Темпус – Национална CEEPUS канцеларија, у петак 22. јуна у 16 часова, за заинтересоване студенте и предаваче са државних високошколских установа организује бесплатни вебинар „Како да пронађем своју CEEPUS стипендију?“. 

Уколико сте студент или члан наставног особља на државној високошколској установи у Републици Србији и заинтересовани сте за стипендирану мобилност у некој од држава средње или југоисточне Европе, позивамо вас да до 22. јуна у 13 часова, на овом линку, пријавите учешће на вебинару.

Заинтересовани ће на вебинару имати могућност да „на даљину“ – из своје собе и преко свог рачунара – добију ближе информације о пријавном процесу за CEEPUS размену, истраживању опција за мобилност, могућностима које овај програм нуди, као и да, уколико то желе путем Chat опције поставе питања у вези са овим програмом.

Средњеевропски програм универзитетске размене (CEEPUS) студентима и академском особљу са државних високошколских установа из Србије омогућава академске боравке у земљама попут Албаније, Аустрије, БиХ, Бугарске, Чешке, Мађарске, Македоније, Молдавије, Црне Горе, Пољске, Румуније, Словачке и Словеније. Академске размене у CEEPUS програму првенствено се спроводе унутар мрежа, тј. на партнерским високошколским установама које су део мреже у којој учествује и установа заинтересованог кандидата, али на нивоу програма постоји и могућност аплицирања изван мрежа тј. freemover боравака; ближе информације о роковима и условима учешћа доступне су на овом линку, а преглед корака у процесу пријављивања могуће је видети овде.

 

Извор: Фондација Темпус- Национала CEEPUS канцеларија