Стипендије Владе Румуније за школску 2021/2022. годину

 Влада Румуније расписала је конкурс за доделу стипендија студентима основних, мастер и докторских студија

Настава основних и мастер студија одвија се искључиво на румунском језику, а настава докторских студија на румунском језику или на страном језику који је у понуди на факултету. За кандидате који не говоре румунски језик, обезбеђено је учење румунског језика у трајању од годину дана, пре почетка студија.

Стипендија се састоји од бесплатне школарине и смештаја у студентским домовима, као и месечне стипендије у износу од 65 евра за студенте основних студија, 75 евра за студенте мастер студија и специјализације и 85 евра за студенте постдипломских студија. Стипендије не покривају међународни и локални превоз.

Пријављивање се врши тако што се попуњени пријавни формулар и сва документација пошаље на адресу: Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Немањина 22-26, 11000 Београд, 6. спрат, крило Ц, канцеларија 24 – са назнаком „За стипендије Владе Румуније за 2021/2022. годину.

Рок за пријављивање: 16. март 2021. године.

О пропозицијама Конкурса можете погледати овде.

Пријавни формулар можете пронаћи на овом линку.

Информације о језику студија, као и о формуларима за пријављивање и потребним документима, можете погледати на овом линку.