Стипендије Владе Републике Чешке за академску 2019/2020. годину

 

Влада Републике Чешке додељује студентима из Републике Србије стипендије за студије на државним факултетима на чешком и енглеском језику за академску 2019/2020. годину.

Стипендије су намењене за стандардно трајање студија и то:

А) мастер студијски програми плус једногодишњи припремни курс чешког језика (који је комбинован са специфичном припремом за дату област студија). Владине стипендије ове категорије додељују се дипломцима (завршене основне студије) који се могу уписати само на студијске програме који се реализују на чешком језику. У зависности од предметне области, уобичајено је да кандидати полажу пријемни испите на жељеној високошколској установи. Успешно полагање пријемног испита представља предуслов за доделу стипендије.

Студијске области које су доступне заинтересованим кандидатима за студије на чешком језику су: транспорт, техничко-економске области, хуманистичке науке, животна средина и енергија

Б) мастер студијски програми или докторски студијски програми. Владине стипендије ове категорије додељују се дипломцима основних и/или мастер студија који се уписују на студијске програме који се реализују на енглеском језику.

Листу студијских програма доступних на енглеском језику погледајте ОВДЕ.

Детаљне смернице за пријаву кандидата можете погледати ОВДЕ. 

Рок за слање пријава:  30. септембар 2018.

На сајту Амбасаде Републике Чешке у Београду можете пронаћи даље информације на енглеском језику, а за сва додатна питања можете се обратити Милени Миркић путем мејла: milena_mirkic@mzv.cz

 

Извор: Амбасада Републике Чешке у Србији