Social impact Award такмичење за студенте

Social Impact Award је такмичење у идејама студената који желе да направе социјалну или еколошку промену на конструктиван начин. 

Програм је основан 2009.године од стране Института за предузетништво и иновације у склопу бечког Факултета за бизнис и економију. Координисан је од стране Impact Hub-a у Бечу у сарадњи са локалним партнерима у Хрватској, Чешкој, Грчкој, Македонији, Румунији, Русији, Србији, Словачкој, Швајцарској и Аустрији. У Србији се реализује у сарадњи са удружењем Разливалиште из Београда и са локалним партнерима Coca-Cola HBC, Erste Banka i Impact Hub Beograd.
 
Програм свим учесницима нуди бесплатну серију радионица кроз које добијају подршку за развој идеја и стицање нових знања, као и прилику да се упознају са локалном заједницом друштвених предузетника. Такође, ово такмичење студентима нуди прилику да са својом идејом конкуришу за једну од 3 награде и добију додатну подршку, почетни капитал, простор за рад и менторски програм.
 
Награда је намењена студентима који желе да реше неки друштвено-економски проблем на иновативан начин кроз пројекте, иницијативе или организације. 
 
Профил кандидата:
 
  • Појединци: студенти државних и приватних универзитета у Србији; биће им тражено да доставе уверење о студирању, не старије од 6 месеци.
  • Тимови: потребно је да најмање половина тима буду студенти неког од државних и приватних универзитета у Србији; кандидатима који су студенти биће тражено да доставе уверење о студирању не старије од 6 месеци; приликом тимског аплицирања, једна особа мора бити носилац апликације.

Рок за пријаву: 12. април 2015. године

Додела награда биће одржана 28. маја 2015. године.

Више о програму и начину пријаве видети овде.

Извор: najstudent