Покрени се за науку – Конкурс за научне грантове

Са намером да се унапреди квалитет научних истраживања и жељом да подрже младе, талентоване и перспективне научнице и научнике у Србији, компанија Филип Морис и Центар за развој лидерства додељују грантове за научна истраживања.

Програм Покрени се за науку покренут је 2015. године како би подржао младе и талентоване научнике у Србији и помогао им у реализацији њихових научних идеја, а петим по реду конкурсом Покрени се за науку биће подржани научни пројекти и промотивне кампање у области јавног здравља и заштите здравља људи од штетних утицаја из окружења (храна, пиће, дувански производи, алкохол, пестициди, адитиви и друго).

Конкурсом је опредељено укупно 6 милиона динара. Буџет једног пројекта не може да пређе 2 милиона динара. 

На конкурс се могу пријавити тимови из једне научне установе који промовишу резултате својих истраживања, као и струковна удружења и удружења грађана чија је област остваривања циљева у складу са темом конкурса, а који промовишу резултате објављених научних истраживања.

Научни тимови се пријављују кампањама заснованим искључиво на резултатима својих текућих или нових научних истраживања.  

Пријаве је могуће поднети до 21. априла 2020. године.

Више информација о овом програму можете погледати овде.

За сва додатна питања можете се обратити Центар за развој лидерства путем имејла  info@pokrenisezanauku.rs или путем телефона 060/021 22 60 сваког дана од 10 до 17 сати.