Отворен позив за студије peace building-a у Италији за 2016. годину

Удружење Rondine Cittadella della Pace (Италија) које се бави peace building-ом, позива заинтересоване студенте из Србије да се пријаве за учешће у peace building пројекту, обуци и програму постдипломских студија које ово удружење реализује у 2016. години.

Идеја пројекта је да, током боравка у студентском граду у Тоскани, млади људи из различитих подручја заједно живе и уче како да превазиђу међусобне разлике и препреке које се током свакодневног живота јављају и да се по завршетку програма се врате у матичну земљу и примене стечена знања.
 
Током боравка у Италији, студенти ће похађати једногодишњи програм мастер студија (Peace Process Management који ће се реализовати у Рондину) или неки од мастер програма Универзитета у Тоскани (Фиренца Пиза, Сијена). Неопходно је да програми буду part-time како би студенти могли да учествују у активностима организације.
 
По завршетку програма студенти ће добити сертификат којим се потврђује да су са успехом завршили академски и практични део програма.
 
Програмом је предвиђен и шестомесечни курс италијанског језика и културе (3 месеца интензивног учења језика и 3 месеца италијанске културе).
 
За овај програм могу конкурисати млади, старости од 21 до 27 година, који су завршили основне студије до 01. јула 2016. године, који су отворени за упознавање нових људи и разумевање различитих култура, који су свесни вредности дијалога и помирења и који су спремни да своје искуство интеркултуралног дијалога поделе са другима. 
 
Почетак програма: 30. јун (годишњи рок)
 
Програмом су покривени трошкови смештаја, исхране, транспорта у Италији, трошкови везани за студије (трошкови школарине и потребни материјали), трошкови обуке и промотивних активности организације, као и здравствено осигурање.
 
Трошкове визе, пута (до Италије и назад) и пријаве на универзитет сносе сами кандидати.

Рок за пријаву: 20. март 2016. године
 
Више информација о овом програму и начину пријаве за студенте из Србије можете видети овде.
 
Више информација о програму уопште можете видети овде.
 
Извор: Rondine