Могућности за обуку и праксу у оквиру Best of South East програма за 2016/17. годину

У оквиру Best of South East програма за 2016/17. годину студентима и дипломцима економије и права са универзитета у Србији, Црној Гори, Босни и Херцеговини, Македонији, Словенији и Хрватској доступне су стипендије за програм обуке или праксу у Steiermärkische Sparkasse Bank или некој другој пословници у Штајерској.

  • Студенти основних студија, као и студенти на почетку интегрисаних студија могу аплицирати само за програм праксе.
  • Студенти 4. и 5. године интегрисаних студија, као и студенти 4. године основних студија могу аплицирати за праксу или програм обуке.
  • Дипломци (са завршеним основним или мастер студијама у време пријаве) и студенти мастер студија могу аплицирати за праксу или програм обуке. (За дипломце: датум дипломирања мора бити између 28. фебруара 2015. и 01. марта 2016. године)

Програм (у оквиру обе опције) траје годину дана (од септембра до августа).

Студенти ће током програма похађати одабране предмете на Универзитету Грац. 
 
Кандидати заинтересовани за овај програм морају имати изванредно познавање енглеског језика, као и добро познавање немачког језика (за обуку – Б1, за праксу – А2), као и веома добре оцене остварене током студија.
 
Селекција кандидата ће бити спроведена на основу мотивације, академског успеха и препорука.
 
Рок за пријаву: 01. март 2016. године
 
Програм је покривен стипендијом која покрива: трошкове уписа и школарине, трошкове смештаја у студентском дому у Грацу, месечну новчану накнаду (420 евра месечно), као и трошкове курсева језика.
 
Више информација о овом програму можете наћи овде.
 
Извор: studentskizivot