Министарство спољних послова и међународне сарадње Италије – Награда за истакнуте научнице

Министарство спољних послова и међународне сарадње Италије (MAECI) намерава да установи награду Science, She Says! Award, којом се одаје признање једној изванредној млађој научници која је својим активностима у једној од земаља партнера Италије значајно допринела унапређењу науке и технологије.

Прва церемонија доделе ове награде одржаће се током Конференције италијанских научних аташеа, која ће се одржати у Падови у октобру 2022. године. У разматрање ће бити узете све области науке и технологије.

Награда „Science, She Says! Award” додељује се једној истакнутој научници за допринос унапређењу билатералне научне сарадње у било којој области науке и технологије. 

Кандидаткиња за ову награду треба да буде реномирана научница са одличном академском и/или научном каријером и признатим искуством у истраживачким достигнућима. Требало би да има заједничке публикације у високо успешним часописима и/или да има развијене технологије подржане међународним патентима. Такође ће бити размотрене истраживачке активности у оквиру мултилатералних организација које се налазе у Европи.

Старосна граница: до 40 година у време објављивања овог позива.

Номинација за ову награду треба да буде поднета од стране научника који се налази на челном месту у академији наука, на универзитету, истраживачком институту или одељењу за науку и технологију Владе земље у којој кандидаткиња ради. 

Награда ће се састојати од изгравиране медаље и дипломе италијанског Министарства спољних послова и међународне сарадње.

Научници и институције које желе да поднесу номинацију могу да доставе пријавни формулар, уредно попуњен, на имејл адресу: segret.belgrado@esteri.it.

Рок за подношење пријава је 12. септембар 2022. године.

Упутства за подносиоце пријава и предлагаче можете погледати овде

Више информација о овом програму можете наћи овде