Међународна олимпијада Отворена врата, Русија

Међународна олимпијада Отворена врата је међународни пројекат који заинтересованима пружа могућност за рани упис на мастер програме (без школарине) на водећим универзитетима у Русији. 

Програм је организован од стране Међународне организације универзитета, а подржан је од стране Министарства образовања и науке Руске Федерације.  
 
Програм је намењен талентованим младим људима који су завршили основне или специјалистичке студије и који желе да упишу мастер програме (без школарине) у Русији. 
 
Програм се одржава онлајн (путем електронске платформе Отворена врата ) у 2 рунде: такмичење портфолија (квалификујућа рунда) и решавање проблема (финална рунда).
 
Учешће на такмичењу је бесплатно, а званични језици програма су руски и енглески.
 
Победници такмичења и добитници награда ће бити награђени бесплатним раним уписом на одабраном универзитету у Русији, без полагања пријемног испита и трошковима школарине покривеним од стране Руске Федерације.
 
Ове године 300 добитника награда на овом такмичењу ће имати прилику да похађа мастер програм из једне од следећих 10 области: биологија, компјутерске науке, математика, бизнис и менаџмент, политика и међународне студије, психологија, физика, филологија и лингвистика, хемија и економија.
 
Кандидати заинтересовани за учешће у овом програму морају се регистровати на сајту програма
до 31. јануара 2019. године.
 
Распоред такмичења можете погледати овде.
 
Правила такмичења можете погледати овде.
 
Више информација о овом програму можете погледати овде.