Конкурс за националне стипендије „За жене у науци“ за 2021. годину

 Отворен је нови циклус пријава за националне стипендије „За жене у науци“

Конкурс за доделу националних стипендија „За жене у науци“ намењен је научницама у Србији у циљу реализoвања значајног научног истраживања у области природних наука (укључујући природно-математичке, биолошке и медицинске науке, као и мултидисциплинарна подручја), које ће бити спроведено у Србији. 
 
Годишње се додељују три стипендије (у износу од 5 хиљада евра у динарској противвредности). 
 
На конкурс се могу пријавити научнице до 35 година живота (рођене после 1. јануара 1986. године), које су уписале или завршиле докторске или постдокторске студије.
 
Пријаве се подносе до 30. априла 2021. године, електронским путем на адресе unescoserbia@mfa.rs и forwomeninscience.adba@loreal.com. 
 
Стипендије додељује L'ORÉAL Balkan, у партнерству са Националном Комисијом за сарадњу са Унеском и уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. 
 
Више информација о начину пријаве можете пронаћи овде
 
Програм националних стипендија део је великог глобалног програма L’Oréal – UNESCO „За жене у науци“ (For Women in Science), који укључује различите видове подршке и афирмације улоге жена истраживача и њиховог доприноса научном напретку. Програм постоји у више од 50 земаља широм света, а у Србији је покренут 2010. године
 
Детаљне информације о овом програму можете наћи на званичној интернет презентацији програма.