Конкурс за избор најбољих студентских радова о ЕУ

Министарство за европске интеграције Владе Републике Србије расписало је наградни конкурс за избор три најбоља студентска рада о ЕУ и европској интеграцији Србије.

Конкурс је отворен за студенте програма основних академских студија и програма мастер академских студија свих универзитета у Републици Србији.
 
Циљ овог наградног конкурса је да непосредно укључи младе академске грађане у отворену аргументовану дебату о битним аспектима приступног процеса и чланства Републике Србије у Европској унији.
 
Радови би требало да одговоре на једно од пет питања:
  1. Шта после 70 година од Шуманове декларације, 30 година од Париске повеље за нову Европу и 20 година од Миленијумске декларације Уједињених нација значи солидарност у Европској унији и за Европску унију?
  2. Зашто Европска унија подржава постизање одрживог развоја Србије и може ли Европски зелени договор за Западни Балкан убрзати наше достизање циљева одрживог развоја до 2030. године?
  3. Способност ЕУ да одговори на изненадне глобалне кризе и ризике изазаване епидемијама и природним катастрофама: да ли, како и колико процес европске интеграције доприноси Србији у савладавању панедемије КОВИД-19 и опоравку од ње?
  4. Какву будућност Европе желети за Србију каква се жели?
  5. Нови фактори и изазови у процесу приступања Србије Европској унији

Комисија састављена од професора Универзитета у Београду процењиваће квалитет пристиглих радова, а за ауторе три најбоља предвиђени су хонорари у износу од 85.000, 55.000 и 35.000 динара. Поред три најбоље рангирана, Министарство ће у електронском зборнику студентских радова објавити и остале радове који испуне критеријуме.

Рок за слање радова је 9. август 2020. године.
 
Више информацијa о овом конкурсу можете наћи овде.
 

 CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80