Конкурс Француско-српске привредне коморе за Стартап акцелератор

У циљу подршке предузетништву и развоја нових технологија, Француско-српска привредна комора поново је отворила конкурс за „Startap akcelerator“, програм бесплатне менторске подршке за стартапове и предузећа основана пре највише годину дана.

Удружење француских компанија позива све заинтересоване тимове и предузећа да се пријаве на овај конкурс до 15. јуна 2018. године 

Француско-српска привредна комора већ је реализовала овај програм прошле године, када су путем конкурса примљена два стартапа – Car:Go, мобилна апликација за наручивање ауто-превоза са возачем, као и PetGuards, онлајн платформа за чување кућних љубимаца. Током протекле године, осниваче ова два стартапа саветовали су генерални директори неких од највећих француских компанија у Србији, а добијали су менторску подршку када је реч о свим аспектима пословањима: правним, маркетиншким, финансијским... Стартапи су ефикасном промоцијом увећали и своју видљивост, стекли већи број клијената, проширили број сарадника. 

Занимљиво је да је PetGuards прошле године освојио и највећи број гласова публике на конкурсу „Генератор“ Социете Societe Generale и вредну награду од 500.000 динара. О мобилној апликацији Car:Go причало се доста у скорије време, а, осим престонице, очекује се да ће апликација ускоро бити доступна и у Новом Саду. Због учешћа у Стартап акцелератору, и Car:Go и PetGuards су постали чланови коморе, што им је омогућило да прошире мрежу контаката у француској пословној заједници. 

И ове године ће бити одабрано до три стартап предузећа или три тима које ће у наредних годину дана, бесплатно, саветовати директори и менаџери највећих француских компанија које послују у Србији, а са циљем да им својом експертизом, искуством, контактима и идејама помогну у развоју бизниса. Управни одбор чини 11 директора француских предузећа међу којима има и Француза и Срба, водећих људи компанија попут Schneider Electric, Suez, Lesaffre, Crédit Agricole, Saint-Gobain Weber, PricewaterhouseCoopers, SADE и други. Одабрани стартапови аутоматски ће освојити и бесплатно чланство у Комори на период од годину дана. 

На конкурс се могу пријавити сви стартапови који су основани пре највише годину дана и предузетници до 40. године старости, са пребивалиштем у Србији. Могу се пријавити и тимови до три особе, од којих је највише један страни држављанин. Конкурс је отворен за пројекте из свих индустрија, с тим што се саветује да они обавезно на неки начин укључе дигиталне технологије и по могућству буду оријентисани на глобално тржиште. Пријава се врши попуњавањем упитника на сајту Коморе: www.ccfs.rs до 15. јуна 2018. године.