Конкурс Фонда за младе таленте за студије у иностранству за  школску 2018/2019. годину

Фонд за младе таленте Републике Србије расписао је Конкурс за стипендирање најбољих студената студија другог и трећег степена на универзитетима земаља чланица Европске уније, Европске асоцијације за слободну трговину (EFTA) и на водећим светским универзитетима за школску  2018/2019. годину.

Конкурс ће бити отворен до 01. новембра 2018. године
 
Конкурс је намењен студентима који уписују студије другог и трећег степена на универзитетима земаља чланица Европске уније и Европске асоцијације за слободну трговину (ЕFTA) и на водећим светским универзитетима у школској 2018/19. години.
 
Кандидати заинтересовани за ову стипендију треба да испуњавају следеће услове:
 
  • да су држављани Републике Србије или да имају статус избеглице; 
  • да имају пребивалиште у Републици Србији, односно боравиште – за лица која имају статус избеглице; 
  • да су положили све испите из претходних година студија; 
  • да им је просечна оцена најмање 8,50 у току основних академских студија; 
  • да нису навршили 27 година живота - за студенте студија другог степена, односно 29 година живота – за студенте студија трећег степена до датума расписивања конкурса; 
  • да су најмање једну годину основних академских студија завршили (положили све испите предвиђене програмом за ту годину студија) на акредитованој високошколској установи у Републици Србији; 
  • да су у школској 2018/2019. години уписани на годину студија другог или трећег степена на једном од универзитета земаља чланица Европске уније, Европске асоцијације за слободну трговину или на водећим светским универзитетима. 

Комплетан текст конкурса, као и пратећа документа можете преузети овде.

Више информација о овом програму стипендија можете наћи на званичној интернет презентацији Фонда за младе таленте Републике Србије.